top of page

De Franklin Methode voor ruiters is een dynamische benadering van houding en zit. Het ruiterlichaam staat hierbij centraal in beweging en functie.De Franklin Methode gebruikt Dynamic NeuroCognitive Imagery (DNI), een mentale visualisatietechniek, in combinatie met oefeningen op de grond en in het zadel, om het bewustzijn en bewegelijkheid van de ruiter te verbeteren. Dit is een slimme manier om functioneel en met het ontwerp en functie van je lichaam te trainen.

De Franklin Method Equestrian

Beweeg effectief en efficiënt in het zadel

 

De Franklin Methode helpt je om jouw anatomie en biomechanica te begrijpen, door mentale visualisatie en het ervaren van fysieke functies in de praktijk 

Deze benadering van beweging is wetenschappelijk onderbouwd en wordt wereldwijd met veel succes toegepast, in de paardensport en ook binnen andere bewegingsvormen

Waarom gebruik je Franklin ballen?

Binnen de Franklin Methode wordt er regelmatig gebruik gemaakt van Franklin ballen en banden om het lichaamsbewustzijn te verbeteren.

Deze hulpmiddelen worden kort gebruikt in het zadel of op de grond om de aansturing vanuit de hersenen te optimaliseren. 

Dat werkt natuurlijk vanuit twee richtingen: vanuit het lichaam naar de hersenen, maar ook omgekeerd.

De Franklin Methode is daarom meer dan alleen het rijden met ballen. We combineren de ballen en banden met Dynamic NeurCognitive Imagery (DNI). Zo ervaart de ruiter het beste effect in het zadel.

In Juni 2023 behaalde ik het Franklin Method Equestrian diploma - Shoulder Module

In Juni 2022 behaalde ik het Franklin Method Equestrian Trainer diploma - Lower Leg Module

bb

DSCF0800.jpg
DSCF0582.jpg
DSCF0241.jpg

Verbeter je houding en zit met de Franklin Method  Equestrian

bottom of page